شناخت کاربرد انواع صندلی اداری
صندلی اداری یکی از مهمترین اجزای مبلمان اداری در هر دفتر کاری است. در تمامی شرکتها، چه کوچک و چه بزرگ، اغلب کارکنان به یک صندلی اداری نیاز دارند. آنها بیشتر زمان حضور در محل کار را با نشستن بر روی صندلی و پشت میزها میگذرانند.
پرسش مهم این است که آیا صرف خرید یک صندلی اداری برای یک کارمند، برای او کفایت میکند؟ قطعاً خیر. صندلی اداری انواع گوناگونی دارد که هرکدام کارکرد خاص خود را دارند. از این رو نیاز است پیش از هر اقدامی برای خرید یا تعویض، با مدل های مختلف صندلی اداری و کاربرد آن آشنا شویم.
در بازار مبلمان اداری ایران، تولیدکنندگان معتبر طیف وسیعی از صندلی های اداری را تولید و عرضه میکنند. از این رو هر فردی با توجه به نیازی که دارد، میتواند، مدل، سبک و رنگ دلخواه خود را پیدا کند. تولیدکنندگان، انواع صندلی اداری را در چند گروه اصلی، جای دادهاند. آشنایی با این دستهبندی، ویژگیها و کاربرد هر صندلی اداری، انتخاب را راحتتر میکند. اگر با ما همراه باشید، در ادامه انواع صندلی اداری را به شما معرفی کرده و کاربرد انواع صندلی اداری را توضیح خواهیم داد. اما پیش از آن، کمی درباره خود صندلی اداری صحبت کنیم.
صندلی اداری چگونه پدید آمد ؟
قبل از انقلاب صنعتی، افرادی که در ادارات کار میکردند یا روی چهارپایههای ساده مینشستند یا از صندلیهایwindsor استفاده میکردند. صندلی ویندسور، صندلی ناهارخوری چوبی با پشتی نیمدایرهای بود که توسط میلههای چوبی عمودی پشتیبانی میشد. اما از زمانی که در دهه ۱۸۴۰چارلز داروین برای دسترسی سریع و آسان به یادداشتهایش، زیر پایه صندلیاش، چرخ نصب کرد، همه چیز متحول شد.
در سال ۱۸۴۹، مخترع آمریکایی، توماس ای. وارن، یک صندلی راحتی فنری مرکزگرا، طراحی کرد. این صندلی یک مکانیزم چرخشی داشت و زیر پایهها، چرخ بود تا کارمندان بدون نیاز به ایستادن، به اشیاء دسترسی داشته باشند.
این یک اختراع پیشگامانه بود و تمام عناصر آن تا به امروز در صندلیهای اداری مدرن باقی مانده است؛ از جمله ویژگی تنظیم ارتفاع، پشتیبانی از کمر و چرخ برای سهولت حرکت. جالب است بدانید این صندلی یک ویژگی خاص داشت؛ کج شدن، به لطف چهار فنر بزرگ فولادی که صندلی روی آن قرار داشت. این ویژگی برای دههها حذف شد، اما بهتازگی در مدرنترین صندلیهای اداری، دوباره ظاهر شده است.
شاخصه مهم صندلی اداری
همانگونه که از نام این کالا مشخص است، صندلیهای اداری در محیط کاری یا اداری استفاده میشوند. البته این بدان معنا نیست که شرکتها تنها مکانهایی هستند که در آنها صندلی اداری پیدا میشود
با توجه به فراگیر بودن رایانهها و رونق کسب و کارهای فریلنسری، تقریباً همه کسانی که با رایانه در خانه کار میکنند، یک صندلی اداری دارند. دلیل این امر نیز یک ویژگی شاخص در صندلی اداری است که در صندلیهای دیگر موجود در خانه، نمیتوان یافت.
مهمترین شاخصه یک صندلی اداری، ارگونومیک بودن آن است. ارگونومی، شاخهای از علم است که هدف آن شناخت تواناییها و محدودیتهای انسان برای بهبود تعامل با محصولات، سیستمها و محیطهاست.
به بیان ساده، صندلی ارگونومیک، به آن دسته از صندلیهای اداری اطلاق میشود که با توجه به ساختار بدن انسان ساخته شده است. حفاظت از بدن کاربر و جلوگیری از آسیبهای احتمالی ناشی از نشستن طولانیمدت، کارکرد مهم این صندلی است.
البته نباید از نظر دور داشت که اگرچه تمامی صندلی های اداری، ارگونومیک هستند؛ اما کاربرد انواع صندلی اداری متفاوت است. طراحان مبله حامد، مدل های مختلف صندلی اداری را برای کاربران متفاوتی طراحی کردهاند.