صندلی مناسب دیسک کمر باید خصوصیاتی داشته باشد که مخصوص بیماران دیسک کمر باشد. حتماً برای شما هم پیش آمده است که مجبور باشید روی یک صندلی نامناسب ساعتها بنشینید.
بعد از اینکه مهرههای کمرتان به صدا درآمد و احساس کردید از شدت خشکی مهرهها، وقت آن رسیده است که از روی صندلی تکانی بخورید، چه احساسی نسبت به صندلیتان داشتید؟
مسلماً هیچ چیز آزاردهنده تر از این نیست، در حالی که بیشترین ساعات عمرتان را که پشت سیستم یا میز کارتان سپری میکنید، روی صندلیهای نامناسب و غیر استاندارد بگذرانید.
در این مطلب با مبل حامد همراه باشید تا با هم ویژگیهای یک صندلی طبی اداری و صندلی مطالعه طبی مخصوص دیسک کمر را بررسی کنیم.
صندلی مخصوص دیسک کمر چیست
از بین لوازم اداری، یکی از مهمترین تجهیزاتی که صاحبان کسب و کار باید به آن توجه کنند، سلامت کارمندانشان است. مسلماً خود شما هم اگر بنا باشد روی یک صندلی اداری سفت و سخت بنشینید و ساعتها کار کنید، احتمالاً روزهای بعد از شدت کمردرد و دیسک کمر خانه نشین میشوید.
جالب است بدانید که همین صندلی ارگونومیک که میگویند برای کمر درد مناسب است، ممکن است چندان مؤثر واقع نشود. چرا که صندلی که برای شما ارگونومیک است، برای فرد دیگر ممکن است مناسب نباشد.
اما برای پیدا کردن یک “صندلی مناسب دیسک کمر” چه فاکتورهایی را باید در نظر داشته باشیم؟
قابل تنظیم بودن پشتی صندلی
اگر دیسک کمر دارید، نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید، انحنای صندلی است که متناسب با انحنای ستون فقرات شما باشد. شاید تصور کنید در حالی که صاف و به صورت ۹۰ درجه نشستهاید، فشاری روی ستون فقراتتان نیست، در حالی که صندلی مناسب است که بتواند انحنای ستون مهرههای شما را حفظ کند و در عین حال تکیه گاه مناسبی برای تکیه دادن شما باشد.
صندلی مخصوص بیماران دیسک کمر بایستی دارای پشتی بلند باشد تا تیغههای شانه شما هم راستا با آن قرار بگیرد. عرض پشتی صندلی نیز حداقل بین ۳۲ تا ۳۶ سانتی متر باشد.
ارتفاع بین ۵۰ تا ۸۲ سانتی متر برای ارتفاع پشتی صندلی مناسب است. یک قوس محدب در قسمت گودی کمر نیز باید در آن قرار دهند و در قسمت پشت نیز دارای قوس مقعر باشد.
در نظر داشته باشید اگر در اداره یا محل کارتان صندلی دارید که فاقد پشتی محدب است، حتماً بالشتک یا پشتی طبیعی مناسبی روی آن قرار دهید که ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری در پایینترین سطح نشیمنگاهتان را پر کند.
قابل تنظیم بودن ارتفاع صندلی
یک صندلی مناسب دیسک کمر طوری طراحی شده است که بتوانید ارتفاع آن را تنظیم کنید. در صورتی که ارتفاع صندلی خیلی کم باشد، ناچار هستید که پاهایتان را خم کنید.
از طرفی اگر صندلی ارتفاع زیادی داشته باشد، پاهایتان به زمین نرسیده و آویزان میماند. مناسبترین ارتفاع بیت ۴۱ تا ۵۲ سانتی متر است. با این حال به شرایط بدنی شما بستگی دارد.
قابلیت خواباندن صندلی
یکی از ویژگیهای مهم صندلی اداری مناسب کمردرد ، قابلیت خواباندن آن است. مسلماً صاف نشستن طولانی کمرتان را خسته میکند، در نتیجه ناخودآگاه قوز میکنید و مهرههایتان تحت فشار قرار میگیرند.
بنابراین داشتن این قابلیت، برای مواقعی که نیاز به دراز کشیدن یا آرامش عضلات ستون مهرههایتان دارید، اهمیت دارد. این قابلیت به شما اجازه میدهد هر زمان که خواستید استراحتی به ستون فقراتتان بدهید.
زاویه مناسب برای قرار گرفتن پشتی صندلی
در صورتی که روی صندلی مینشینید در نظر داشته باشید تا حد امکان صاف و با زاویه ۸۹ درجه بنشینید. اگرچه این حالت به صورت مدام و ساعتها امکان پذیر نیست پس بهتر است در قسمت پایین کمر زاویهای ۱۱۰ تا ۱۳۹ درجه برای ستون فقرات راحتتر است.
در این حالت بخشی از نیرو و فشاری که روی ستون مهرهها وارد میشود، ناخودآگاه از روی مهرههایتان برداشته خواهد شد.
در این مورد به خاطر داشته باشید که نشیمنگاه صندلی طبی برای دیسک کمر حداقل یک اینچ از عرض مفاصل هیپ عریضتر باشد. اندازه ۴۰ تا ۴۵ سانتی متر در پهنا و ۳۸ تا ۴۲ سانتی متر در عرض صندلی میزان پیشنهاد شده است.
مناسبترین وضعیت روی صندلی حالتی است که در آن گردن، شانه و لگن شما در یک راستای عمودی قرار بگیرند. آرنج شما باید در زاویه ۹۰ تا ۱۰۰ درجه قرار بگیرد و مچ دستانتان صاف باشد.
پاها باید روی زمین قرار بگیرند. اگر صندلیتان به حدی بلند است که پاهایتان آویزان میماند، فشاری که به پاها و گردش خون در آنها وارد میشود، میتواند باعث ایجاد رگهای واریسی در پاهایتان شود.
برخی از صندلیها، دارای یک توری یا روکش بافته شده هستند که گردش هوا را از خود عبور میدهند، این قابلیت به خنک نگهداشتن پوستتان کمک می کند.
ضمن اینکه تعریق زیاد منجر به باد خوردن و درد ناشی از آن در کمر و نشیمنگاهتان خواهد شد. به طور کلی برای خرید صندلی اداری مناسب برای دیسک کمر نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- قابلیت تنظیم پشتی صندلی و نحوه قرار گرفتن مهرهها را روی آن
- مناسب بودن قسمت میانی صندلی برای گردش راحت خون در زانوها
- فاصله آرنجها از شانه به صورت ۸ مانند
- پشتی صندلی حالت فنری باشد
- تکیه گاه مطمئن و راحتی برای شما باشد
- قطع نشدن گردش خون به سمت اعضای پایین بدن
- دارای تکیهگاه ارگونومیک برای ستون مهرهها
- عمق نشیمن مناسب
- پشتیبانی مناسب از کمر
- حفظ ارگونومی ستون مهرهها و حالت s مانند آن
- قابلیت تنظیم ارتفاع و تنظیم پشتی
- قابلیت نصب بالشتک مخصوص
جمع بندی
فارغ از اینکه چه نوع صندلی را انتخاب میکنید، در نظر داشته باشید که روی هر صندلی که مینشینید، بعد از یک الی دو ساعت نشستن، بلند شده و کمی قدم بزنید.
این کار مهرههایتان را از سفتی در میآورد. این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است صندلی که برای فردی کاملا ارگونومیک طراحی شده، برای شما مناسب نباشد؛
چرا که ساختار و آناتومی بدن افراد با هم متفاوت است. بهترین صندلی مناسب دیسک کمر را میتوانید در سایت مبل حامد مشاهده کنید و با مشاهده محصولات متنوع ما خرید صندلی های اداری ،صندلی اداری کارمندی ، صندلی اداری مدیریتی ، صندلی اداری شرکتی خود را با ما تجربه کنید.